суббота, 21 октября 2017 г.

Конкурс министерства окружающей среды

Keskkonnaministeerium kutsub haridusasutusi osalema üleeuroopalisel jäätmetekke vähendamise nädalal, et anda panus inimeste teadlikkuse tõstmisse jäätmetekke vähendamise ja vältimise ning kordus- ja taaskasutuse valdkonnas. Jäätmete vähendamise nädal leiab aset novembri eelviimasel nädalal (18.-26. november).

Käesoleval aastal on teemaks: „Korduskasuta - anna esemele uus elu“
 
Tegevus/aktsioon võib olla väga erinevas formaadis (töötuba/koolitus, loeng, filmi näitamine, näitus, vanade asjade kogumine/vahetamine, või nende remondi/disainituba, esemete laenutamine vms) ning suunatud
A) suletud grupile (õpilased koolis/lasteaias vms)
B) avalikkusele (aktsioon/ tegevus, kuhu on oodatud osalema kõik soovijad).

Rohkem infot ja ideid tegevuste kohta leiab www.ewwr.eu (ametlik koduleht, kus on inglise keeles näiteid ja mõtteid) ja eesti keeles www.jaatmed.ee. Toreda ja vahva aktsiooni/tegevuse korraldamisega võib kandideerida ka üleeuroopalisele tunnustusele. Selleks tuleb tegevus registreerida ewwr kodulehel (www.ewwr.eu). Tunnustusele saab kandideerida nii avalikkusele kui suletud grupile tehtud aktsiooniga. Igas kategoorias valitakse esile toomist väärivad projektid ning parimaid tunnustatakse järgmisel aastal Brüsselis toimuval üritusel. Auhinnaks on tavaliselt tunnustus ja väike meene.

Lisaks tunnustab Keskkonnaministeerium omalt poolt 2 huvitavamat tegevust auhinnaga.

Palun jäätmenädalal kaasa löömisest anda teada 1.novembriks meili teel: liina.laiverik@envir.ee. Soovime lühidalt infot, et mida plaanite ja millises asutuses.